Kokosų panna cotta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kokosų panna cotta

Prieš daugelį metų Italijos šiaurėje, Pjemonto mieste, buvo pristatytas naujas desertas, vadinamas panna cotta. Išvertus pažodžiui iš italų kalbos, tai reiškia "virta grietinėlė". Desertas savo pavadinimą gavo dėl pagrindinio ingrediento - grietinėlės. Taip pat recepte yra cukraus ir želatinos. Panašių deserto gaminimo receptų yra Graikijoje, Prancūzijoje ir net Suomijoje. Norint paruošti tinkamos konsistencijos liesą panna cotta ant kokosų pieno, būtinai reikės kokybiškos želatinos.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kokosų panna cotta Žingsnis 1
Paruoškite kokosų mišinį. Puode sumaišykite kokosų pieną ir cukrų. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol cukrus ištirps. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir sumaišykite jį su kokoso drožlėmis. Palikite kokosų mišinį atvėsti.

Žingsnis 2

Kokosų panna cotta Žingsnis 2
Paruoškite panna cotta. Jau išbrinkusią želatiną supilkite į nedidelį indą ir įdėkite į vandens vonelę. Kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps.

Žingsnis 3

Kokosų panna cotta Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus ir palikite panna cotta sustingti. Į kokosų masę plona srovele supilkite želatiną ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite masę į serviravimo puodelius. Panna cotta įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos