Publikavimo data: 2024-03-30
Koldūnai be kiaušinių
Koldūnų tešlos be kiaušinių receptas yra labai paprastas: jam reikia mažiausiai pastangų ir laiko. Vandens pagrindo tešla ruošiama nededant gyvūninės kilmės ingredientų, todėl tinka vegetarams ir pasninkaujantiems. Ruošiant reikės tik keturių komponentų: vandens, miltų, druskos ir augalinio aliejaus. Kiekviena šeimininkė visada turi šių produktų po ranka. Iš bekiaušės tešlos taip pat galima gaminti koldūnus, plokštainį, makaronus, chačapuri ir manti.
Žingsnis 1
Į gilų indą suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Tada supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti. Kai tešla pailsės, minkykite ją rankomis, kol taps elastinga. Tai užtruks 7-10 minučių. Į tešlą sudėkite sviestą ir vėl minkykite 3-5 minutes, kol tešla taps vientisa.
Žingsnis 2
Paruoškite koldūnus. Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Iškirpkite 4-6 cm skersmens apskritimus naudodami perforatorių. Į vidurį dėkite maltos mėsos ir tvirtai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Į puodą į verdantį vandenį sudėkite koldūnus. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite 8-10 minučių. Dėkite koldūnus į lėkštę. Pagal skonį įpilkite sviesto, majonezo arba grietinės.
Kategorijos