Publikavimo data: 2024-06-08
Koldūnai iš pieniškos tešlos su malta vištiena
Jei iš pieniškos tešlos pagaminsite koldūnų su malta vištiena, visi šeimos nariai prašys dar. Iš pieno pagaminta koldūnų tešla turi daug privalumų: ji yra elastinga, minkšta ir nevirsta. Kartu su neriebia malta vištiena tokių koldūnų galima duoti net vaikams.
Žingsnis 1
Pirmiausia užmaišykite tešlą: miltus sumaišykite su druska ir saulėgrąžų aliejumi. Atskirame dubenyje sumaišykite pieną ir kiaušinį, supilkite į miltus ir išminkykite tirštą tešlą. Palikite 15 minučių pastovėti po rankšluosčiu arba maistine plėvele.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, galite ruošti įdarą: į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Iš jų iškočiokite apskritimus, ant kiekvieno dėkite po 1 arbatinį šaukštelį maltos mėsos ir formuokite koldūnus. Atsargiai dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, maždaug 10 minučių.
Kategorijos