Publikavimo data: 2024-03-30
Koldūnai orkaitėje
Šis receptas skirtas tiems, kurie nori gaminti koldūnus netradiciškai ir naujai. Kepti koldūnai su sūriu ir majonezu yra sotus, aromatingas ir sotus patiekalas. Jei norite, kad patiekalas būtų naudingesnis ir mažiau kaloringas, pirktinį majonezą pakeiskite savo pagamintu produktu. Tam sumaišykite augalinį aliejų, kiaušinį, druską, prieskonius ir garstyčias. Taip pat įmaišykite šiek tiek cukraus ir citrinos. Tai užtruks vos penkias minutes, o rezultatas jus nudžiugins.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą koldūnams. Į gilų dubenį supilkite vandenį, kiaušinį, druską, miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pirmąją koldūnų partiją. Atsipjaukite maždaug kumščio dydžio tešlos gabalėlį. Įberkite šiek tiek miltų ir minkykite 1-3 minutes. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite maždaug 2-3 mm storio. Paimkite stiklinę ir išpjaukite 4-6 cm skersmens apskritimus. Ant apskritimo dėkite maltos mėsos ir stipriai užspauskite tešlą aplink kraštus. Tą patį padarykite su likusia tešla ir malta mėsa.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Įkaitinkite jį ir sudėkite svogūnus. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Kol svogūnai kepa, giliame dubenyje sumaišykite majonezą su 100 ml vandens. Sudėkite prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite koldūnus. Koldūnus sudėkite ant kepimo skardos ir sudėkite ant jų pakepintus svogūnus. Ant svogūnų užpilkite majonezo padažo. Sutarkuokite sūrį ir paskleiskite viršutinį sluoksnį ant kepimo skardos. Dėkite kepimo skardą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos