Koldūnai puoduose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Koldūnai puoduose

Maisto kepimas puoduose atkeliavo iš senovės Romos. Šiuo atveju maistas nepraranda sultingumo ir skonio, nes kepamas savo sultyse. Be to, patiekalai puode po dangčiu ilgiau išlieka šilti. Puoduose keptus koldūnus su sūriu ir grietine dėl įspūdingo pateikimo ne gėda dėti ant šventinio stalo. Pateikiame receptą, pagal kurį šį patiekalą pagaminsite gana greitai ir paprastai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Koldūnai puoduose Žingsnis 1
Pradėkite ruošti koldūnų tešlą. Į gilų indą supilkite vandenį, kiaušinį, druską ir miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 3-5 minutes.

Žingsnis 2

Koldūnai puoduose Žingsnis 2
Pradėkite gaminti pirmąją partiją. Atskirkite maždaug kumščio dydžio tešlos gabalėlį, įberkite šiek tiek miltų ir minkykite 1-3 minutes. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą 2-3 mm storio. Šaukšteliu iš tešlos išpjaukite nedidelius apskritimus, į vidurį dėkite maltos mėsos ir sandariai užspauskite kraštus. Tą patį padarykite ir su likusia tešla bei maltinukais.

Žingsnis 3

Koldūnai puoduose Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Virkite koldūnus 7-10 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Koldūnai puoduose Žingsnis 4
Kol koldūnai verda, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Plakite plaktuvu iki vientisos masės. Tai užtruks 3-5 minutes.

Žingsnis 5

Koldūnai puoduose Žingsnis 5
Išvirusius koldūnus dėkite į puodus su šluotele. Į kiekvieną puodą įpilkite grietinės, sviesto, kiaušinį, sumaišytą su miltais ir sūriu. Uždenkite puodus dangčiais. Dėkite puodus į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos