Publikavimo data: 2024-03-30
Koldūnai puoduose
Maisto kepimas puoduose atkeliavo iš senovės Romos. Šiuo atveju maistas nepraranda sultingumo ir skonio, nes kepamas savo sultyse. Be to, patiekalai puode po dangčiu ilgiau išlieka šilti. Puoduose keptus koldūnus su sūriu ir grietine dėl įspūdingo pateikimo ne gėda dėti ant šventinio stalo. Pateikiame receptą, pagal kurį šį patiekalą pagaminsite gana greitai ir paprastai.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti koldūnų tešlą. Į gilų indą supilkite vandenį, kiaušinį, druską ir miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti pirmąją partiją. Atskirkite maždaug kumščio dydžio tešlos gabalėlį, įberkite šiek tiek miltų ir minkykite 1-3 minutes. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą 2-3 mm storio. Šaukšteliu iš tešlos išpjaukite nedidelius apskritimus, į vidurį dėkite maltos mėsos ir sandariai užspauskite kraštus. Tą patį padarykite ir su likusia tešla bei maltinukais.
Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos. Virkite koldūnus 7-10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kol koldūnai verda, paruoškite padažą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Plakite plaktuvu iki vientisos masės. Tai užtruks 3-5 minutes.
Žingsnis 5
Išvirusius koldūnus dėkite į puodus su šluotele. Į kiekvieną puodą įpilkite grietinės, sviesto, kiaušinį, sumaišytą su miltais ir sūriu. Uždenkite puodus dangčiais. Dėkite puodus į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
Kategorijos