Publikavimo data: 2024-03-29
Koldūnai su kopūstais
Koldūnai gaminami su kopūstų ir maltos mėsos įdaru. Jei namuose neturite tinkamų ingredientų, galite eksperimentuoti ir šviežius kopūstus pakeisti raugintais kopūstais, o maltą kiaulieną - jautiena arba aviena. Vietoj maltos mėsos galima dėti lašinių. Kopūstų koldūnai išverda šiek tiek greičiau nei klasikiniai mėsos koldūnai, nes jų įdaras ne toks tirštas. Kad koldūnai būtų minkštesni, rinkitės jaunus kopūstus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite mišinį į persijotus miltus. Tešlą minkykite 3-5 minutes, kol taps vientisa ir glotni. Perkelkite tešlą atgal į indą, uždenkite maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu. Palikite vėsioje vietoje 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite maltinukus. Kiaulieną supjaustykite griežinėliais, svogūną supjaustykite į 4 dalis, o kopūstą susmulkinkite. Kiaulieną ir svogūną sumalkite mėsmale ir sudėkite į indą. Sudėkite kopūstus, druską, pipirus, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Supjaustykite ją 5 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę vizualiai padalykite išilgai pusiau. Ant vienos pusės dėkite įdaro. Tarp įdaro turi būti 5-6 cm tarpai. Sudrėkinkite juostelės kraštus vandeniu ir sulenkite per pusę. Išpjaukite tešlą ant maltos mėsos su riperiu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Koldūnus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Patiekite koldūnus su grietine arba sviestu.
Kategorijos