Publikavimo data: 2024-06-08
Koldūnai su malta kiauliena, jautiena ir česnakais
Naminiai koldūnai yra visiems patinkantis skanėstas. Karšti, kvapnūs ir sultingi, jie tiesiog prašosi į lėkštę. Juos ruošiant gali dalyvauti visa šeima, todėl procesas vyks greičiau, o jūsų šeima galės įdomiai ir naudingai praleisti laiką kartu.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti faršą, svogūną, česnaką, jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale, įpilkite sojų padažo, kiaušinių, pipirų ir prieskonių, gerai išmaišykite. Kad faršas būtų aromatingesnis, paruoškite jį iš anksto ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 2
Į pašildytą pieną supilkite cukrų, augalinį aliejų, actą, 6 kiaušinių trynius ir druską. Viską sumaišykite maišytuvu. Tada palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite ją 15-20 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą padalykite į gabalėlius ir iškočiokite maždaug 2 mm storio tešlą. Stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną įdėkite šiek tiek maltos mėsos, suformuokite apskritimo kraštus į koldūno formą, tada galus sujunkite. Pakartokite su kiekvienu apskritimu. Šią tešlą galima formuoti rankomis arba koldūnų formavimo aparatu.
Žingsnis 4
Koldūnus dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Juos galima užšaldyti arba iš karto išvirti. Norėdami tai padaryti, atsargiai nuleiskite koldūnus į verdantį vandenį, palaukite, kol jie plūduriuos. Virkite dar 5-6 minutes. Išimkite su samčiu arba durtuvu.
Kategorijos