Publikavimo data: 2024-05-25
Koldūnai su raugintais kopūstais
Nėra žinoma, kur ir kada koldūnai buvo išrasti. Daugelis tautų turi į juos labai panašių patiekalų. Taigi tešlos su įdaru gaminimo idėja nėra unikali ir sudėtinga. Dauguma tyrinėtojų mano, kad pelmenis pradėta gaminti Kinijoje, pamažu jie paplito po visą Aziją, kol maždaug XV a. totorių arba komių dėka pasiekė Sibiro ostrogą. Europietiškoji Rusijos dalis su pelėnais susipažino tik XIX a., tačiau jie iš karto buvo pamėgti dėl savo skonio ir paprasto paruošimo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną ir 5 minutes pakepinkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi. Įpilkite pusę puodelio vandens, kopūstus, druską, pipirus ir sviestą. Kopūstus troškinkite 20 minučių. Kai kopūstai suminkštės, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Kiaušinį sumaišykite su druska ir 100 ml vandens. Palaipsniui, nenustodami maišyti, suberkite miltus. Iš tešlos suformuokite rutulį, tada iškočiokite į ploną lakštą. Šaukšteliu iš tešlos išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 3
Išvirkite koldūnus. Ant kiekvieno apskritimo užtepkite įdaro ir užspauskite tešlos kraštus. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį ir sudėkite koldūnus į puodą. Nepamirškite išmaišyti, užvirkite, palikite dar 5 minutes pavirti ir nuimkite nuo viryklės.
Kategorijos