Publikavimo data: 2024-03-29
Koldūnai su sūriu
Kepti koldūnai su sūriu yra skanūs ir sotūs. Šis receptas patiks tiems, kurie nori greitai pamaitinti šeimą, o šaldytuve liko tik koldūnai, daržovės ir sūris. Šiam patiekalui tinka bet koks minkštasis ar kietasis sūris. Orientuokitės pagal savo skonį. Koldūnams pagardinti galite įberti paprikos, tačiau tiks ir kiti prieskoniai, pavyzdžiui, česnakas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų indą supilkite vandenį, kiaušinį, druską ir miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite koldūnus. Pabarstykite stalo paviršių miltais ir iškočiokite 2-3 mm storio tešlą. Iškirpkite 4-6 cm skersmens apskritimus naudodami perforatorių. Į vidurį dėkite maltos mėsos ir stipriai užspauskite tešlos kraštus.
Žingsnis 3
Kepkite koldūnus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite koldūnus. Susmulkinkite svogūną, papriką supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir sudėkite į keptuvę. Pasūdykite, įberkite paprikos, uždenkite ir 10-15 min. troškinkite ant vidutinės ugnies. Baigiant troškinti padidinkite ugnį ir kepkite koldūnus, kol taps traškūs. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždengę palaikykite dar 3-5 minutes, kad sūris išsilydytų.
Kategorijos