Publikavimo data: 2025-08-17
Koldūnai su vištiena ir kiaulienos faršu pagal mamos receptą
Tai mano mamos firminis receptas. Naudojant dviejų rūšių mėsą, gaunamas labai sultingas įdaras. Privalote jį išbandyti!
Žingsnis 1
Maltinukus gaminkite iš 2 rūšių mėsos: vištienos (krūtinėlės) ir kiaulienos (sprandinės). Mėsą pertrinkite per mėsmalę. Neišmeskite kiaulienos gyslų, jos nebus pastebimos maltiniuose.
Žingsnis 2
Sudėkite prieskonius: česnaką ir svogūną (aš juos taip pat pertrinau per mėsmalę ir sumaišiau su malta mėsa), druską, pipirus ir šiek tiek vandens (kad būtų sultingesni).
Žingsnis 3
Iš kiaušinio, vandens, druskos (2 žiupsneliai) ir miltų užminkykite tešlą. Miltus berkite tol, kol tešla taps elastinga. Vidutiniškai tai trunka 15 minučių.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į kelias dalis ir iš jų iškočiokite dešreles. Dešreles supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 5
Tešlos gabalėlį iškočiokite į apskritimą, ant vienos pusės dėkite 1 arbatinį šaukštelį maltos mėsos (kiekį galite keisti, kas mėgsta labiausiai).
Žingsnis 6
Uždenkite faršą kita puse, užspauskite kraštus, suspauskite viduryje ir vėl užspauskite.
Žingsnis 7
Virkite koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje: pirmiausia įdėkite koldūnus, palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir, jiems pakilus, virkite dar 3-4 minutes.
Žingsnis 8
Išimkite naudodami durtuvą.
Žingsnis 9
Apšlakstykite sviestu, pagardinkite pipirais.
Kategorijos