Publikavimo data: 2024-01-06
Koldūnai, virti garuose receptas
Norint pasigaminti garuose virtų koldūnų, reikės 3,2 % riebumo kefyro. Jame neturėtų būti jokių dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar kitų priedų. Tešla ant kefyro išeis minkšta ir puri. Kaip įdarą galite naudoti šviežias arba šaldytas uogas - braškes, vyšnias.
Žingsnis 1
Kefyrą iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Palaukite, kol jis bus kambario temperatūros. Jei įdarui naudojate šaldytas vyšnias, prieš tai jas atitirpinkite ir nusausinkite skysčio perteklių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir kefyrą iki vientisos masės. Į skystą mišinį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos. Visus šiuos ingredientus gerai išmaišykite. Užminkykite tešlą garuose virtiniams koldūnams. Ji turi išeiti minkšta ir švelni. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite servetėle ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Paruoštą tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite po kelias vyšnias ir pabarstykite cukrumi. Suformuokite koldūnus.
Žingsnis 4
5 min. virkite garintuve.
Žingsnis 5
Garuose virtus koldūnus su vyšniomis patiekite su grietine.
Kategorijos