Publikavimo data: 2024-04-05
Konservuoti grybai
Konservuoti grybai - skanus užkandis, kurį lengva paruošti namuose. Namuose konservuotų grybų skonis yra geresnis nei parduotuvėje pirktų grybų. Kad grybai nepatamsėtų ir stiklainyje atrodytų estetiškai, gaminant pridedama citrinos rūgšties. Norėdami išgauti subtilų skonį, grybus marinuokite su svogūnais ir česnakais.
Žingsnis 1
Išvirkite grybus. Perkelkite grybus į puodą ir visiškai užpilkite vandeniu. Įpilkite citrinos rūgšties. Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite galią iki vidutinės ir virkite 5 minutes. Išmeskite grybus į sietelį ir nusausinkite sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų, actą, saulėgrąžų aliejų, lauro lapus, pipirų žirnelius, gvazdikėlius, svogūnus ir česnako skilteles. Virtus grybus perkelkite į puodą su marinatu. Pastatykite puodą ant didelės ugnies. Kai užvirs, virkite 10 minučių ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinė ugnies.
Žingsnis 3
Baigti konservuoti. Perdėkite grybus į stiklainius, užpilkite marinatu ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode, kol jie visiškai atvės.
Kategorijos