Publikavimo data: 2024-09-17
Konservuotos žuvies ir ryžių salotos
Konservuotoms žuvies salotoms ruošti rinkitės ryžius, kurie gerai išlaiko savo formą, nesideformuoja ir nėra pažeisti. Geriau rinktis ilgagrūdžius arba virtus garuose. Žuvies konservus vartokite savo sultyse arba pomidorų padaže. Pavyzdžiui, tuną, rausvąją lašišą, sairą, jūros lydeką arba silkę. Sluoksniuotos salotos ruošiamos inde su šonais. Sluoksniai formuojami atvirkštine tvarka. Tada forma apverčiama. Kad sluoksniai būtų tankesni ir dalį salotų būtų galima lengvai nupjauti, produktai sutarkuojami tarka.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Į puodą su šaltu vandeniu įmuškite kiaušinius ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, virkite 10-12 minučių. Kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite baltymus nuo trynių ir juos atskirai sutarkuokite smulkia dantyta tarka. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius salotoms. Į puodą supilkite vėsų vandenį ir suberkite ryžius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite apie 20 minučių, kol išgaruos vanduo ir ryžių grūdai taps minkšti. Atvėsinkite ryžius.
Žingsnis 3
Pradėkite dėlioti salotų sluoksnius. Ryžius sudėkite į lėkštę ar kepimo žiedą, aptepkite plonu majonezo sluoksniu ir sutrinkite. Pabarstykite svogūnais ir sudėkite konservuotą sairą. Vėl užtepkite majonezo, patogiau sluoksnius tepti silikonine mentele. Pabarstykite tarkuotu kiaušinio tryniu, aptepkite majonezu. Tada bet kokia tvarka paskirstykite marinuotus agurkus, majonezą ir pabarstykite salotas vištienos baltymais ir sūriu.
Kategorijos