Konservuotos žuvies ir ryžių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Konservuotos žuvies ir ryžių salotos

Konservuotoms žuvies salotoms ruošti rinkitės ryžius, kurie gerai išlaiko savo formą, nesideformuoja ir nėra pažeisti. Geriau rinktis ilgagrūdžius arba virtus garuose. Žuvies konservus vartokite savo sultyse arba pomidorų padaže. Pavyzdžiui, tuną, rausvąją lašišą, sairą, jūros lydeką arba silkę. Sluoksniuotos salotos ruošiamos inde su šonais. Sluoksniai formuojami atvirkštine tvarka. Tada forma apverčiama. Kad sluoksniai būtų tankesni ir dalį salotų būtų galima lengvai nupjauti, produktai sutarkuojami tarka.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Konservuotos žuvies ir ryžių salotos Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Į puodą su šaltu vandeniu įmuškite kiaušinius ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai užvirs, virkite 10-12 minučių. Kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite baltymus nuo trynių ir juos atskirai sutarkuokite smulkia dantyta tarka. Sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 2

Konservuotos žuvies ir ryžių salotos Žingsnis 2
Paruoškite ryžius salotoms. Į puodą supilkite vėsų vandenį ir suberkite ryžius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir virkite apie 20 minučių, kol išgaruos vanduo ir ryžių grūdai taps minkšti. Atvėsinkite ryžius.

Žingsnis 3

Konservuotos žuvies ir ryžių salotos Žingsnis 3
Pradėkite dėlioti salotų sluoksnius. Ryžius sudėkite į lėkštę ar kepimo žiedą, aptepkite plonu majonezo sluoksniu ir sutrinkite. Pabarstykite svogūnais ir sudėkite konservuotą sairą. Vėl užtepkite majonezo, patogiau sluoksnius tepti silikonine mentele. Pabarstykite tarkuotu kiaušinio tryniu, aptepkite majonezu. Tada bet kokia tvarka paskirstykite marinuotus agurkus, majonezą ir pabarstykite salotas vištienos baltymais ir sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos