Publikavimo data: 2024-09-17
Konservuotos žuvies salotos su bulvėmis ir vyno padažu
Konservuotos žuvies salotos su bulvėmis gali pamaitinti visą kompaniją. Šis užkandis labai sotus ir skanus. Kad receptas nenuviltų ir salotos būtų tikrai skanios, atidžiai atkreipkite dėmesį į žuvies konservų pasirinkimą. Būtinai suplakite stiklainį. Jei išgirsite gurguliuojant, vadinasi, jame yra daugiau vandens nei žuvies. Pirmenybę teikite tankiai supakuotiems konservams. Netingėkite pažiūrėti į galiojimo datą ir sudėtį: kuo ji trumpesnė, tuo konservai natūralesni.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį ir bulves. Šakute arba peiliu susmulkinkite sardines. Sudėkite bulves į puodą su odele, užpilkite vandeniu, pasūdykite. Uždekite ant ugnies. Virkite, kol suminkštės, 15-20 minučių. Atvėsinkite, nuimkite odelę ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje aliejuje 1-2 min. pakepinkite svogūną, supilkite vyną, sudėkite česnaką. Pagardinkite pipirais. Išmaišykite, pavirkite minutę. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite konservuotų žuvų salotų su bulvėmis. Sudėkite sardines į salotinę. Supilkite bulves. Sudėkite pomidorus ir saldžiąją papriką. Supilkite padažą. Išmaišykite.
Kategorijos