Publikavimo data: 2024-09-16
Konservuotos žuvies salotos su krabų lazdelėmis ir kiaušiniu
Sočios ir kvapnios salotos su krabų lazdelėmis ir žuvies konservais tinka ir šventiniam stalui, ir įprastai vakarienei. Šios salotos sluoksniuojamos torto formos sluoksniais naudojant apvalią kepimo formą. Taip patiektos salotos atrodo tvarkingai ir patraukliai. Vienas iš pagrindinių ingredientų yra žuvies konservai, šiuo atveju - sardinės. Salotoms galima naudoti ir kitas žuvis: tuną, upėtakį, rausvąją lašišą.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinį ir ryžius. Ryžius užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite, užvirinkite ir virkite apie 10 minučių, kol suminkštės. Į puodą su vandeniu įmuškite kiaušinį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirus virkite 10 minučių. Po to perliekite šaltu vandeniu. Kiaušinį nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į lėkštės vidurį įdėkite apvalią formą ir uždėkite pirmą sluoksnį ryžių, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sluoksnį aptepkite majonezu. Tada išdėliokite konservus ir aptepkite majonezu. Ant konservų dėkite svogūnus, tada sūrį, tada krabų lazdeles, viską ištepkite majonezu. Paruoštas salotas apibarstykite tarkuotu kiaušiniu.
Kategorijos