Publikavimo data: 2024-06-23
Konservuotos žuvies salotos su majonezu
Žuvies konservai tinka su majonezu, grybais, morkomis ir svogūnais. Majonezas buvo išrastas 1756 m., kai prancūzų kariai apgulė Mahono uostą. Sovietų Sąjungoje padažas pradėtas gaminti 1936 m. Šampinjonai laikomi populiariausiu kultūriniu grybu. Jame yra 20 aminorūgščių, tarp jų visos nepakeičiamosios. Šampinjonų vartojimas padeda atsikratyti migrenos ir mažakraujystės. Jie teigiamai veikia nagų ir plaukų būklę, suaktyvina skrandžio peristaltiką.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Supjaustykite grybus vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite juos į atskirą dubenį. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Sudėkite grybus ir maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Baigiant kepti juos pasūdykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite produktus. Kiaušinius ir morkas sutarkuokite atskirai stambia tarka, o sūrį - smulkia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kvadratėliais. Žuvį sutrinkite šakute į gabalėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių mišrainę. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną ir kepkite jį ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Tada sudėkite morkas ir viską kartu kepkite apie 5 minutes.
Žingsnis 4
Suformuokite salotas. Sluoksniai išdėstomi tokia tvarka: grybai, pusė kiaušinių, žuvis, daržovių apkepas, likusi dalis kiaušinių, sūris. Kiekvieną sluoksnį patepkite nedideliu kiekiu majonezo.
Kategorijos