Publikavimo data: 2024-06-23
Konservuotos žuvies salotos su morkomis ir svogūnais
Savo išvaizda šios apetitą žadinančios žuvies salotos primena sovietinę "Mimozą", kuri pradėta gaminti dar praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pradžioje. Klasikiniame recepte naudojama rausvoji lašiša, dabar ją keičia bet kokia kita konservuota žuvis - salotų skonis nuo to nesikeičia, o dažnai tampa dar įdomesnis. Paruoštas patiekalas būna labai maistingas ir sotus, maloniai subalansuoto skonio, su saikingai sūriu poskoniu.
Žingsnis 1
Susmulkinkite produktus. Sūrį susmulkinkite stambia trintuve. Kietai virtus vištienos kiaušinius sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Tą patį padarykite ir su morkomis. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus - žiedais. Sudėkite žuvies konservus į dubenį ir sutrinkite šakute, nuspauskite skystį.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Į lėkštę dėkite žuvies sluoksnį, paskirstykite jį per visą paviršių, suformuodami apskritimą. Po to skardas apšlakstykite majonezu, išdėliokite svogūnų sluoksnį ir vėl užpilkite majonezu. Tada išdėliokite kiaušinius, majonezą, morkas ir vėl majonezą. Pabaigoje salotas pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos