Publikavimo data: 2024-09-16
Konservuotų lydekų salotų receptas
Konservuotos rausvosios lašišos salotos yra tradicinis rusų stalo patiekalas. Tokias salotas galite paruošti šventei kaip užkandį arba be progos pasimėgauti savimi. Dėl ryžių ir žuvies sudėties patiekalas gaunasi labai sotus, todėl jo pakanka ilgam numalšinti alkį. Ypatingo žavesio salotoms suteiks citrinos rūgštelė ir traškūs švieži agurkai.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustytus svogūnus užpilkite citrinos sultimis, pagardinkite pipirais ir lengvai išmaišykite. Leiskite svogūnams mirkti apie 10-12 minučių, kad sugertų citrinos rūgštelę. Įkaitintoje keptuvėje 5 min. pakepinkite tarkuotas morkas ir perkelkite į atskirą indą. Išimkite rausvąją lašišą iš skardinės ir sutrinkite šakute, nusausinkite skysčio perteklių.
Žingsnis 2
Suformuokite salotas. Plokščiame lėkštėje pradėkite dėlioti salotų sluoksnius. Pirmiausia sudėkite virtus ryžius, pasūdykite ir aptepkite majonezu, tada paskleiskite žuvį ir vėl užtepkite majonezo. Išdėliokite svogūną, prieš tai nusunkę citrinos sultis, ir morkas. Paskutinį kartą ištepkite majonezu ir sudėkite agurkų ir krapų mišinį.
Kategorijos