Konservuotų žirnelių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Konservuotų žirnelių košė

Bulvių košė yra vienas mėgstamiausių vakarienei patiekiamų garnyrų. Ji daugiausia gaminama iš bulvių, tačiau, norint paįvairinti, ją galima pakeisti žaliaisiais žirneliais. Tokia bulvių košė turi didelę maistinę vertę, todėl tinka besilaikantiems sveikos mitybos, taip pat tampa geru patiekalu kūdikiams. Dėl neutralaus žirnių skonio šioje tyrėje galima žaisti su prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis. Šį patiekalą galima patiekti su mėsa arba vištiena, kartu tai bus gera ir skani vakarienė.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Konservuotų žirnelių košė Žingsnis 1
Sudėkite žirnius į puodą ir užpilkite vandeniu šiek tiek aukščiau jų lygio. Įdėkite griežinėliais supjaustytą česnaką. Užvirinkite ir virkite 3-5 minutes.

Žingsnis 2

Konservuotų žirnelių košė Žingsnis 2
Iš puodo išpilkite vandenį ir nusausinkite jį į sietelį. Žirnelius ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Tada įmaišykite grietinėlę ir sviestą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską dar kartą sumaišykite.

Žingsnis 3

Konservuotų žirnelių košė Žingsnis 3
Į stalą patiekite konservuotų žirnelių košę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, daržovių tyrė, receptų knyga

Kategorijos