Publikavimo data: 2025-08-17
Konservuotų žirnelių košė
Bulvių košė yra vienas mėgstamiausių vakarienei patiekiamų garnyrų. Ji daugiausia gaminama iš bulvių, tačiau, norint paįvairinti, ją galima pakeisti žaliaisiais žirneliais. Tokia bulvių košė turi didelę maistinę vertę, todėl tinka besilaikantiems sveikos mitybos, taip pat tampa geru patiekalu kūdikiams. Dėl neutralaus žirnių skonio šioje tyrėje galima žaisti su prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis. Šį patiekalą galima patiekti su mėsa arba vištiena, kartu tai bus gera ir skani vakarienė.
Žingsnis 1
Sudėkite žirnius į puodą ir užpilkite vandeniu šiek tiek aukščiau jų lygio. Įdėkite griežinėliais supjaustytą česnaką. Užvirinkite ir virkite 3-5 minutes.
Žingsnis 2
Iš puodo išpilkite vandenį ir nusausinkite jį į sietelį. Žirnelius ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Tada įmaišykite grietinėlę ir sviestą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 3
Į stalą patiekite konservuotų žirnelių košę.
Kategorijos