Publikavimo data: 2025-08-18
Kopūstai ir spanguolės
Rauginti kopūstai su spanguolėmis ir medumi būna labai sultingi ir traškūs. Šiam užkandžiui reikia paimti tankų ir suplotą kopūstą. Medus naudojamas kaip daržovės rūgimo greitintojas, tačiau tie, kurie jo nemėgsta, gali jį pakeisti šaukšteliu cukraus. Į užkandį nebūtina dėti daug druskos, kad išryškėtų spanguolių ir medaus skonis. Paruoštus kopūstus galima laikyti šaldytuve iki 1 mėnesio, ir jie visiškai nepraras savo unikalaus skonio.
Žingsnis 1
Pradėkite rauginti kopūstus. Sudėkite kopūstus, morkas, druską ir medų į gilų indą. Į puodą dėkite užkandį tokia tvarka: pirmąją kopūstų masės dalį - ant viršaus uždėkite lauro lapų, juodųjų pipirų žirnelių ir pusę spanguolių, antrąją kopūstų masės dalį - ant viršaus uždėkite antrąją pusę spanguolių.
Žingsnis 2
Sutrinkite kopūstus. Ant kopūstų ir spanguolių padėkite plačią lėkštę, o ant jos - vandens butelį. Padėkite gautą konstrukciją į šiltą ir sausą vietą trims dienoms. Tuomet nuimkite butelį ir lėkštę nuo kopūstų, sumaišykite, supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į rūsį arba šaldytuvą.
Kategorijos