Kopūstų ir bulvių kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Kopūstų ir bulvių kotletai

Bulvių kotletai su kopūstais yra ne tik soti, bet ir sveika vakarienė. Bulvėse yra vitaminų B1 ir B2, o kopūstuose - askorbo rūgšties. Malonu, kad patiekalas yra prieinamas ir įperkamas. Taip pat ir paprastu paruošimu. Svarbiausia išsirinkti gerus kopūstus. Ankstyvosios veislės, sultingesni, bus blyškiai žali. O vėlyvieji, saldesni - baltos spalvos. Suspaudus kopūstą rankomis, jis nesideformuos. Kopūstų ir bulvių kotletai derinami su mėsos ir žuvies garnyrais.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų ir bulvių kotletai Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Supjaustykite gumbus į 4-5 dalis, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Po 15-20 minučių bulvės bus paruoštos. Nusunkite vandenį, sumalkite bulves į košę be gumuliukų. Palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Kopūstų ir bulvių kotletai Žingsnis 2
Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kopūstų ir bulvių kotletai Žingsnis 3
Pasirūpinkite kopūstais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę supilkite susmulkintą svogūną ir kopūstus. Troškinkite kopūstus, kol jie taps auksinės spalvos, apie 15-20 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Likus 10 minučių iki kopūstų ruošimo pabaigos, pasūdykite ir išmaišykite. Kopūstai turi būti minkšti. Palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Kopūstų ir bulvių kotletai Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Šlapiomis rankomis paimkite šiek tiek bulvių košės ir delne suformuokite plokštainį. Į plokštainio vidurį dėkite šiek tiek atvėsusių kopūstų ir svogūnų ir suformuokite paplotėlį. Iš visų pusių apvoliokite paplotėlį miltuose arba džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos