Publikavimo data: 2024-04-02
Kopūstų ir bulvių kotletai
Bulvių kotletai su kopūstais yra ne tik soti, bet ir sveika vakarienė. Bulvėse yra vitaminų B1 ir B2, o kopūstuose - askorbo rūgšties. Malonu, kad patiekalas yra prieinamas ir įperkamas. Taip pat ir paprastu paruošimu. Svarbiausia išsirinkti gerus kopūstus. Ankstyvosios veislės, sultingesni, bus blyškiai žali. O vėlyvieji, saldesni - baltos spalvos. Suspaudus kopūstą rankomis, jis nesideformuos. Kopūstų ir bulvių kotletai derinami su mėsos ir žuvies garnyrais.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Supjaustykite gumbus į 4-5 dalis, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Po 15-20 minučių bulvės bus paruoštos. Nusunkite vandenį, sumalkite bulves į košę be gumuliukų. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite kopūstais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę supilkite susmulkintą svogūną ir kopūstus. Troškinkite kopūstus, kol jie taps auksinės spalvos, apie 15-20 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Likus 10 minučių iki kopūstų ruošimo pabaigos, pasūdykite ir išmaišykite. Kopūstai turi būti minkšti. Palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Šlapiomis rankomis paimkite šiek tiek bulvių košės ir delne suformuokite plokštainį. Į plokštainio vidurį dėkite šiek tiek atvėsusių kopūstų ir svogūnų ir suformuokite paplotėlį. Iš visų pusių apvoliokite paplotėlį miltuose arba džiūvėsėliuose. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes, kol apskrus.
Kategorijos