Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų ir grybų pyragas
Pyragas iš neraugintos tešlos, įdarytas kopūstais ir grybais grietinėlės padaže, yra skanus ir aromatingas patiekalas, prie vieno stalo subursiantis visą šeimą. Šiame recepte įdarui naudojamos opiata, tačiau galite naudoti bet kokius kitus grybus pagal savo skonį. Kopūstus geriausia imti jaunus, nes jie būna švelnesni ir sultingesni. Tokie kepiniai puikiai tinka ir darbo dienos pietums, ir šventiniam stalui. Pyragas labai tinka su dubenėliu karštos sriubos arba sultinio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite persijotus miltus ir pagardinkite druska. Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Plonai supjaustykite kopūstus.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite kopūstus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite jūros ešerius. Viską kartu kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Ištepkite pyrago formą sviestu arba augaliniu aliejumi ir įdėkite į ją tešlą, suformuodami apvadą.
Žingsnis 8
Ant tešlos viršaus sudėkite įdarą.
Žingsnis 9
Atskirame dubenyje sumaišykite du vištų kiaušinius ir grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais ir išplakite. Supilkite mišinį ant pyrago įdaro.
Žingsnis 10
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 11
Pyragas su kopūstais ir grybais paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos