Kopūstų ir grybų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kopūstų ir grybų pyragas

Pyragas iš neraugintos tešlos, įdarytas kopūstais ir grybais grietinėlės padaže, yra skanus ir aromatingas patiekalas, prie vieno stalo subursiantis visą šeimą. Šiame recepte įdarui naudojamos opiata, tačiau galite naudoti bet kokius kitus grybus pagal savo skonį. Kopūstus geriausia imti jaunus, nes jie būna švelnesni ir sultingesni. Tokie kepiniai puikiai tinka ir darbo dienos pietums, ir šventiniam stalui. Pyragas labai tinka su dubenėliu karštos sriubos arba sultinio.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 2
Supilkite persijotus miltus ir pagardinkite druska. Užminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždenkite rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 3

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 3
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 4

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 4
Plonai supjaustykite kopūstus.

Žingsnis 5

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite kopūstus ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite jūros ešerius. Viską kartu kepkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 7

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio. Ištepkite pyrago formą sviestu arba augaliniu aliejumi ir įdėkite į ją tešlą, suformuodami apvadą.

Žingsnis 8

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 8
Ant tešlos viršaus sudėkite įdarą.

Žingsnis 9

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 9
Atskirame dubenyje sumaišykite du vištų kiaušinius ir grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais ir išplakite. Supilkite mišinį ant pyrago įdaro.

Žingsnis 10

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 10
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.

Žingsnis 11

Kopūstų ir grybų pyragas Žingsnis 11
Pyragas su kopūstais ir grybais paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos