Publikavimo data: 2024-05-20
Kopūstų ir kiaušinių pyragas
Skanus pyragas su kopūstais ir kiaušiniais ant smėlinės tešlos vadinamas quiche. Jis buvo išrastas Prancūzijos Lotaringijos provincijoje - virėjams buvo gaila išmesti duonos tešlos likučius ir jie nusprendė iš jų pagaminti pyragą. Žingsnis po žingsnio pateikiamas pyrago receptas apima įdaro su šviežiais žaliaisiais svogūnais paruošimą. Kopūstų ir kiaušinių pyrago įdaras gali būti kitoks. Kiaušinis gali būti įdaro dalis arba įdaras. Kopūstų pyragui su kiaušiniu kepti naudokite orkaitę su dvipusio kaitinimo režimu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir margariną. Išmaišykite. Įmaišykite kiaušinį ir grietinę. Išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Įdėkite tešlą į formą ir paskirstykite ją taip, kad liktų šonai. Tešlą subadykite šakute. Kepkite pagrindą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą ir įdarą. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, įkaitinkite, sudėkite kopūstus, druską ir pipirus, kepkite 7-10 min. Tada sumaišykite svogūnus ir kopūstus, išmaišykite. Įdarui sumaišykite grietinę, druską ir 2 žalius kiaušinius.
Žingsnis 3
Iškepkite kopūstų ir kiaušinių pyragą. Ant iškepusio pagrindo sudėkite įdarą, užpilkite grietinės ir kiaušinių mišiniu. Ant viršaus uždėkite ratu supjaustytus kietai virtus kiaušinius. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos