Publikavimo data: 2024-09-16
Kopūstų ir konservuotos žuvies salotos
Pagrindinis šio recepto privalumas - tekstūrų kontrastas. Traškios šviežios daržovės ir minkšti žuvies konservai, sujungti į vieną patiekalą, suteikia tikrą gastronominį malonumą. Galite naudoti bet kokius žuvies konservus - savo sultyse arba aliejuje. Paprastai naudojami baltagūžiai kopūstai, tačiau juos galite pakeisti Pekino kopūstais. Salotų privalumas tas, kad daržovės nėra termiškai apdorojamos ir išlaiko visas naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Susmulkinkite kopūstą iki 3 cm ilgio juostelėmis. Pagardinkite trupučiu druskos ir sutrinkite rankomis, kol išsiskirs sultys. Morkas susmulkinkite vidutinio dydžio tarka. Žaliuosius svogūnus ir saliero stiebą susmulkinkite ne per stambiai. Nedidelį kiekį žalumynų atidėkite patiekimui.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Padalykite sardines mažais gabalėliais ir sudėkite į salotinę. Sudėkite kopūstus, morkas, žaliuosius svogūnus ir saliero stiebą. Įpilkite majonezo, išmaišykite. Jei reikia, įberkite druskos.
Kategorijos