Kopūstų ir maltos mėsos pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kopūstų ir maltos mėsos pyragas

Kopūstų ir maltos mėsos pyragas - sovietmečiu atsiradęs patiekalas. Tuo metu rugsėjo mėnesį buvo gausus kopūstų derlius. Dėl jo derliaus nuėmimo būdavo rengiamos visuotinės linksmybės. Toks renginys vėliau buvo pavadintas "kapustniku". Šiame kopūstų ir maltos mėsos pyrago recepte numatyta naudoti sluoksniuotą tešlą, tačiau yra ir kepimo receptas, kuriame naudojama įprasta mielinė tešla. Kopūstų pyragas su malta mėsa kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų ir maltos mėsos pyragas Žingsnis 1
Troškinkite ir kepkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2 minutes, sudėkite kopūstus ir kepkite dar 10 minučių. Įberkite druskos ir pipirų. Atskiroje keptuvėje troškinkite faršą. Visus ingredientus sumaišykite.

Žingsnis 2

Kopūstų ir maltos mėsos pyragas Žingsnis 2
Įdėkite pyragą į formą. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite į maždaug 5 mm storio lakštus. Kepimo formą ištepkite sviestu. Vieną iškočiotą tešlos dalį išklokite taip, kad per visą formos aukštį susidarytų apvadas. Ant jo sudėkite įdarą. Tada įdarą uždenkite šonais ir ant viršaus uždėkite antrąjį iškočiotos tešlos lakštą. Gerai užspauskite kraštus.

Žingsnis 3

Kopūstų ir maltos mėsos pyragas Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į orkaitę ir iškepkite. Sumaišykite kiaušinį su vandeniu ir šiuo mišiniu aptepkite pyragą. Pyragą kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos