Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų ir maltos mėsos pyragas
Kopūstų ir maltos mėsos pyragas - sovietmečiu atsiradęs patiekalas. Tuo metu rugsėjo mėnesį buvo gausus kopūstų derlius. Dėl jo derliaus nuėmimo būdavo rengiamos visuotinės linksmybės. Toks renginys vėliau buvo pavadintas "kapustniku". Šiame kopūstų ir maltos mėsos pyrago recepte numatyta naudoti sluoksniuotą tešlą, tačiau yra ir kepimo receptas, kuriame naudojama įprasta mielinė tešla. Kopūstų pyragas su malta mėsa kepamas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 1
Troškinkite ir kepkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką, kepkite 2 minutes, sudėkite kopūstus ir kepkite dar 10 minučių. Įberkite druskos ir pipirų. Atskiroje keptuvėje troškinkite faršą. Visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 2
Įdėkite pyragą į formą. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite į maždaug 5 mm storio lakštus. Kepimo formą ištepkite sviestu. Vieną iškočiotą tešlos dalį išklokite taip, kad per visą formos aukštį susidarytų apvadas. Ant jo sudėkite įdarą. Tada įdarą uždenkite šonais ir ant viršaus uždėkite antrąjį iškočiotos tešlos lakštą. Gerai užspauskite kraštus.
Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į orkaitę ir iškepkite. Sumaišykite kiaušinį su vandeniu ir šiuo mišiniu aptepkite pyragą. Pyragą kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 minučių.
Kategorijos