Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų ir mėsos pyragas
Pyrago su kopūstais ir mėsa įdarui galima naudoti tiek šviežius, tiek raugintus kopūstus. Daržovės turi būti troškintos arba keptos. Be išankstinio terminio apdorojimo pyragus galima gaminti tik iš jaunų kopūstų. Mėsa tinka bet kokia, bet pageidautina neriebi. Pyrago su kopūstais ir mėsa receptų yra daugelyje pasaulio virtuvių. Totorių virėjai gamina labai skanius kepinius iš mielinės tešlos.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos įdarą. Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite 5-7 minutes. Tada sudėkite jautieną, įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol išvirs, apie 10-15 min.
Žingsnis 2
Paruoškite kopūstus. Smulkiai susmulkinkite kopūstus. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, užvirinkite, šiek tiek pasūdykite, sudėkite kopūstus ir virkite 15 minučių. Tuomet kopūstus nusausinkite ir rankomis išspauskite skysčio perteklių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Du kiaušinius supjaustykite kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite kopūstus, supjaustytus kiaušinius, mėsą ir daržoves.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, skystyje ištirpinkite cukrų ir mieles, įberkite druskos ir augalinio aliejaus, įmuškite du kiaušinius. Išmaišykite, dalimis suberkite miltus, toliau minkykite. Tešla turi išeiti minkšta. Padalykite masę į dvi dalis, viena turėtų būti mažesnė. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite plonu, maždaug 3 mm storio sluoksniu.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Dėkite didesnį tešlos sluoksnį ant kepimo skardos taip, kad tešlos kraštai iškiltų virš skardos šonų. Paskleiskite įdarą ir uždenkite antru tešlos sluoksniu. Užspauskite kraštus, kad jie būtų tvarkingai suvynioti. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių. Įmuškite vieną kiaušinį ir patepkite juo pyrago viršų. Šakute padarykite dažnus įdubimus.
Žingsnis 6
Kepkite pyragą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių pagal Celsijų. Įdėkite formą su pyragu ir kepkite 50 minučių.
Kategorijos