Kopūstų ir žuvies pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kopūstų ir žuvies pyragas

Šiame žuvies pyrago su kopūstais recepte naudojami žuvies konservai ir mielinė tešla. Žuvies ir kopūstų pyragą galima gaminti ir iš virtos žuvies, tačiau konservai pagreitins virimo procesą. Pyragui kepti tinka orkaitė su kaitinimo režimu "viršus-dugnas". Svarbu, kad tešla būtų šilta ir kepimo metu būtų išvengta skersvėjų, kad kildinimo procesas vyktų greitai ir sėkmingai, o tešla nesukristų.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų ir žuvies pyragas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Nedideliame kiekyje augalinio aliejaus 10-15 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Atvėsinkite. Į kitą keptuvę sudėkite kopūstus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 15-20 min.). Atvėsinkite. Iš konservuotos rausvosios lašišos išimkite kaulus ir sutrinkite ją šakute. Sudėkite visus paruoštus įdaro ingredientus, išmaišykite ir pasūdykite.

Žingsnis 2

Kopūstų ir žuvies pyragas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, druską, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada įmaišykite mieles. Palikite tešlą 5-10 minučių, kad pakiltų. Tada įpilkite augalinio aliejaus ir miltų, išminkykite tešlą. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite audiniu ir palikite šiltoje vietoje pakilti 30 minučių.

Žingsnis 3

Kopūstų ir žuvies pyragas Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į formą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iš jų plonai iškočiokite, kad būtų maždaug 5 mm storio. Vieną sluoksnį dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Ant viršaus tolygiu sluoksniu paskirstykite įdarą. Uždenkite antruoju sluoksniu ir užspauskite kraštus. Apšlakstykite plaktu kiaušiniu.

Žingsnis 4

Kopūstų ir žuvies pyragas Žingsnis 4
Iškepkite pyragą su kopūstais ir žuvimi. Pašaukite pyragą į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos