Publikavimo data: 2024-06-13
Kopūstų pjaustymas
Skanių ir sveikų kotletų kartais galima pasigaminti iš visiškai netikėtų ingredientų. Pavyzdžiui, skaniai sultingi kotletai gaminami iš šviežių baltagūžių kopūstų griežinėlių. Neįprasti šie daržovių kotletai yra iš vištienos kiaušinių ir tarkuoto sūrio pagaminta tešla. Dėl sūrio kopūstų kotletų plutelė išeis gana kepta, o prieskoniai, džiovintos ir šviežios žolelės suteiks kopūstams malonaus aromato ir pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nupjaukite viršutinius jauno kopūsto lapus. Kopūstą supjaustykite 1,5-2 cm storio griežinėliais, nupjaukite šerdį ir storas atsikišusias lapų dalis. Mediniu plaktuku arba sunkiu peiliu atsargiai truputį suplakite kiekvieną kopūsto griežinėlį. Kopūstų griežinėlius iš abiejų pusių pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Nedideliame dubenėlyje iki vištų kiaušinius išplakite iki vientisos masės. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite plaktus kiaušinius, sūrį ir česnaką. Suberkite miltus, papriką, džiovintus bazilikus ir petražoles. Viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa, ji turi būti gana tiršta.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Kiaušinių ir sūrio mišinį supilkite į dubenį pakankamai aukštais kraštais ir plokščiu dugnu. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną kopūsto griežinėlį iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinio plakinį ir kepkite keptuvėje po 5-6 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos