Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų pyragas
Įdaryti pyragai - tai greitas ir paprastas būdas be didelio vargo pasigaminti šviežių naminių pyragaičių. Šio pyrago privalumas tas, kad įdaras pilamas į skystą tešlą, todėl nereikia nieko minkyti, kildinti ir vynioti. Šiame recepte kaip įdaras pilstomam pyragui naudojami baltagūžiai kopūstai ir svogūnai. Visi ingredientai yra labai paprasti, todėl pyragas gaunasi labai pigus, bet labai skanus.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite vištų kiaušinius ir supilkite pieną. Suplakite, kad susimaišytų.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį, suberkite druską ir kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Konsistencija turi būti panaši į tirštos grietinės. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
Žingsnis 4
Dabar užsiimkite faršu. Svogūnus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 5
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite kopūstus ir kepkite juos kartu su svogūnais apie 10 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 8
Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite džiovintų žolelių. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Pyrago formą ištepkite sviestu. Ant formos dugno supilkite pusę tešlos. Ant tešlos tolygiai paskirstykite kopūstų įdarą. Tada supilkite likusią tešlą.
Žingsnis 10
Pasiųskite pyragą kepti į orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 11
Raugintų kopūstų pyragas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos