Publikavimo data: 2024-05-20
Kopūstų pyragas be mielių
Kopūstų pyragas be mielių yra kulinarijos klasika. Pagal greito ir paprasto kopūstų pyrago be mielių paruošimo receptą jis kepamas orkaitėje tik 40 minučių. Kopūstų pyrago be mielių tešla gali būti šviežia arba joje gali būti grietinės, kefyro, sviesto. Tokios tešlos pagrindas yra kvietiniai miltai ir kiaušiniai. Vanduo, pienas arba raugas tešlą padaro akytą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius ir majonezą. Išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišykite skystus ir sausus ingredientus. Tešlos konsistencija turi būti panaši į blynų tešlos konsistenciją.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, kepkite 3 minutes, sudėkite kopūstus, išmaišykite ir troškinkite 30 minučių. Tada sumaišykite troškintas daržoves, krapus ir susmulkintus kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite pyragą į formą ir iškepkite. Kepimo formą išklokite pergamentu. Į ją supilkite 1/3 tešlos, sudėkite ir paskirstykite įdarą. Ant viršaus supilkite likusią tešlą. Pyragą kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Tada atvėsinkite ir atsargiai išimkite pyragą iš formos.
Kategorijos