Publikavimo data: 2024-05-20
Kopūstų pyragas daugiafunkciniame keptuve
Kopūstų pyragas yra universalus ir ekonomiškas patiekalas, kurį galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Kopūstams tinka ir rauginti, ir švieži kopūstai. Jei norite, į įdarą galite įdėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, grybų, virtų kiaušinių arba vištienos krūtinėlės. Šį pyragą galima naudoti tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui. Paprasčiausias receptas - kopūstų pyragas daugiaryžyje su šviežiais kopūstais.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Ištirpinkite sviestą "multicooker" keptuvėje įjungę kepimo režimą. Kepkite ant jo svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Reikia retkarčiais pamaišyti. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, sudėkite juos į svogūnus, išmaišykite. Troškinkite po dangčiu 15 minučių. Baigiant troškinti mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiaušinius su žiupsneliu druskos plakite 1 minutę. Įmaišykite grietinę, majonezą, miltus ir kepimo miltelius. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Išimkite kopūstus iš dubens. Keptuvės plauti nereikia, į jos dugną supilkite beveik visą tešlą. Ant viršaus užberkite tolygų kopūstų ir svogūnų sluoksnį. Ant įdaro supilkite likusią tešlos dalį. Nustatykite daugiafunkcinės keptuvės režimą "kepti" ir įjunkite ją 60 minučių. Režimui pasibaigus, atidarykite dubenį, apverskite pyragą ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos