Kopūstų pyragas orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Kopūstų pyragas orkaitėje

Kopūstų pyragas yra skanus biudžetinio kepimo variantas. Pagal klasikinį kopūstų pyrago kepimo orkaitėje receptą kepama mielinė tešla ir šviežių baltagūžių kopūstų įdaras. Kulinarai yra sugalvoję daugybę kepimo variantų: iš žiedinių, brokolinių ar gūžinių kopūstų, pridedant daržovių ir prieskoninių žolelių. Jei tešlą paruošite pridėję majonezo, pyragas išeis sodresnis. Naudojant kopūstus, į įdarą galima įdėti porų. Skirtingai nei ropiniai svogūnai, jis nesuteikia kartumo.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų pyragas orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į kopūstus įberkite truputį druskos, sutrinkite juos rankomis, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite porus ir krapus, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir raudonėliais ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Kopūstų pyragas orkaitėje Žingsnis 2
Užminkykite greitą tešlą. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius ir majonezą. Suberkite druską, kepimo miltelius, miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Kopūstų pyragas orkaitėje Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Ištepkite formą augaliniu aliejumi, supilkite pusę tešlos. Paskleiskite įdarą ir ant viršaus uždėkite likusią tešlą. Pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 4

Kopūstų pyragas orkaitėje Žingsnis 4
Kopūstų pyragą iškepkite orkaitėje. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos