Publikavimo data: 2024-05-19
Kopūstų pyragas orkaitėje
Kopūstų pyragas yra skanus biudžetinio kepimo variantas. Pagal klasikinį kopūstų pyrago kepimo orkaitėje receptą kepama mielinė tešla ir šviežių baltagūžių kopūstų įdaras. Kulinarai yra sugalvoję daugybę kepimo variantų: iš žiedinių, brokolinių ar gūžinių kopūstų, pridedant daržovių ir prieskoninių žolelių. Jei tešlą paruošite pridėję majonezo, pyragas išeis sodresnis. Naudojant kopūstus, į įdarą galima įdėti porų. Skirtingai nei ropiniai svogūnai, jis nesuteikia kartumo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į kopūstus įberkite truputį druskos, sutrinkite juos rankomis, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite porus ir krapus, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir raudonėliais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite greitą tešlą. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius ir majonezą. Suberkite druską, kepimo miltelius, miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Ištepkite formą augaliniu aliejumi, supilkite pusę tešlos. Paskleiskite įdarą ir ant viršaus uždėkite likusią tešlą. Pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Kopūstų pyragą iškepkite orkaitėje. Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite 35-40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos