Publikavimo data: 2024-05-25
Kopūstų pyragas orkaitėje
Turite kopūstų likučių ir galvojate, ką su jais pagaminti? Iškepkite troškintą pyragą. Jis paruošiamas labai greitai ir lengvai. Ir visa tai dėl skystos tešlos, kuria užpilamas įdaras. Toks pyragas puikiai tinka užkandžiams ar pusryčiams. Be kopūstų, į įdarą galite dėti visko, ką tik norite, pavyzdžiui, virtų kiaušinių, žolelių, brokolių, špinatų, kukurūzų ir daug kitų dalykų. Išbandykite!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, majonezą, druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Konsistencija turėtų priminti tirštą grietinę. Tešlą kuriam laikui atidėkite į šalį, kad rūgpienis galėtų veikti.
Žingsnis 3
Tuo tarpu kopūstus susmulkinkite nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite kopūstus į formą, pasūdykite juos ir lengvai suspauskite rankomis, kad jie prisitrauktų sulčių ir suminkštėtų.
Žingsnis 5
Užpilkite kopūstus tešla. Šiek tiek pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir užpildytų visus tarpus.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite orkaitėje 40 minučių. Pyrago paruošimą galite patikrinti dantų krapštuku: pradurkite pyragą dantų krapštuku ir, jei jis lieka sausas, pyragas paruoštas.
Žingsnis 7
Paruoštą kopūstų pyragą patiekite su arbata arba pienu. Gero apetito!
Kategorijos