Publikavimo data: 2024-05-20
Kopūstų pyragas su grietine
Gaminant kopūstų pyragą su kopūstais ant grietinės, įdarą pirmiausia reikia iškepti, o kiaušinius išvirti iš anksto. Kurkuma suteiks kopūstams malonią gelsvą spalvą. Pyragas ant grietinės yra universalus, o jo paruošimo procesas yra greitas. Prieš kepant pyragas glazūruojamas, kad įgautų auksinį atspalvį ir atrodytų patraukliai. Kopūstų pyragui aptepti galite naudoti putpelės kiaušinį, nes viso vištos kiaušinio bus per daug. Taip pat galite aptepti alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu ciberžolės.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinės tešlą. Miltus, persijotus su kepimo milteliais, sumaišykite su cukrumi ir druska. Sudėkite grietinę ir kiaušinį ir išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir greitai išminkykite tešlą. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Pakepinkite svogūną ir kopūstus 5 minutes. Įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės. Uždenkite dangčiu ir 10 minučių virkite ant silpnos ugnies. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite faršą. Į kopūstus sudėkite supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Pyragą su grietine ir kopūstais iškepkite orkaitėje. Padalykite tešlą į dvi nelygias dalis. Didesnę dalį iškočiokite ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Keliose vietose tešlą subadykite šakute. Ant tešlos viršaus sudėkite įdarą. Likusią tešlą iškočiokite, iš jos išpjaukite plačias juostas ir grotelėmis išdėliokite ant pyrago. Kiaušinį suplakite šakute ir aptepkite pyragą. Pyrago viršų apibarstykite sezamo sėklomis. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Kategorijos