Publikavimo data: 2024-05-19
Kopūstų pyragas su kefyru
Greitą ir skanų kopūstų pyragą ant kefyro galima paruošti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Šis variantas nėra visiškai klasikinis, tačiau jis idealiai tinka dačai. Kopūstų galima imti bet kokios veislės: baltagūžių, žiedinių kopūstų, brokolių arba Pekino kopūstų. Žiedinius ir brokolinius kopūstus reikėtų iš anksto supjaustyti žiedynais ir išvirti. Kefyras tešlai turėtų būti kambario temperatūros, rauginto pieno produkto riebumas nėra svarbus.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Sumaišykite kopūstus, svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, sudėkite daržoves, uždenkite ir troškinkite 8-12 minučių. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, kefyrą, druską ir kepimo miltelius. Supilkite aliejų, manų kruopas ir miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Sudėkite daržoves iš keptuvės į tešlą, išmaišykite, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų. Sudėkite mišinį į keptuvę, uždenkite dangčiu, įjunkite mažą ugnį ir virkite 30 minučių. Tada atsargiai apverskite pyragą į kitą pusę ir kepkite dar 20-25 minutes.
Kategorijos