Publikavimo data: 2024-05-20
Kopūstų pyragas su pienu
Kopūstų pyragas ant pieno būna labai švelnus ir purus. Nepaisant to, kad tešlai naudojamos presuotos mielės, recepte numatytas greitas kepimas. Orkaitė yra ideali įranga kopūstų pyragui su pienu kepti. Kepant tešlą svarbu termometru stebėti jos temperatūrą. Jei jos temperatūra viršija 25 laipsnius, glitimas gerai nesusidarys ir tešla plyš.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus ir morkas 10 minučių pakepinkite augaliniame aliejuje. Kopūstą supjaustykite maždaug 5 mm pločio griežinėliais, pasūdykite ir sutrinkite rankomis. Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų ir troškinkite dar 15 minučių. Tada įdėkite faršą į sietelį ir leiskite jam nusausėti. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į kopūstus. Išmaišykite. Leiskite faršui atvėsti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Sumaišykite šiltą pieną, mieles, cukrų ir truputį miltų ir palikite 10 minučių pakilti. Įmuškite kiaušinius su druska. Sudėkite kiaušinius ir likusius miltus, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Įpilkite augalinio aliejaus. Padėkite tešlą 30 minučių šiltoje vietoje. Išminkykite tešlą, tada padalykite ją į 5 dalis ir suformuokite iš jų rutuliukus, uždenkite audiniu ir palikite 10 minučių pakilti. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ovalą.
Žingsnis 3
Kepkite kopūstų pyragus su pienu. Ant kiekvieno tešlos ovalo dėkite įdaro. Užspauskite kraštus ir užspauskite. Pyragėlius sudėkite į formą 2 mm atstumu vienas nuo kito. Palikite 20 minučių pakilti. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos, apie 30 minučių.
Kategorijos