Publikavimo data: 2024-06-08
Kopūstų ryžiai
Ryžiai su kopūstais - troškinti, virti ar kepti orkaitėje - yra visavertis patiekalas, patiekiamas atskirai arba kaip garnyras prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų, puikiai derinamas su grybais, bet kokiomis žolelėmis ir prieskoniais. Tinka vegetarams ir tiems, kurie laikosi mitybos apribojimų. Graikų virtuvėje šiam patiekalui net yra atskiras pavadinimas - lahanorizo, kuris verčiamas kaip "kopūstai su ryžiais". Šis patiekalas taip pat yra puikus pyragų ir tortų įdaras.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus suberkite morkas ir dar 5 min. pakepinkite kartu.
Žingsnis 2
Troškinkite kopūstus ir grybus. Sudėkite grybus, kopūstus, svogūnus ir morkas, sumaišykite, išmaišykite keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Į daržoves suberkite ryžius, vandenį ir druską, viską gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 20 minučių.
Kategorijos