Kopūstų ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kopūstų ryžiai

Ryžiai su kopūstais - troškinti, virti ar kepti orkaitėje - yra visavertis patiekalas, patiekiamas atskirai arba kaip garnyras prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų, puikiai derinamas su grybais, bet kokiomis žolelėmis ir prieskoniais. Tinka vegetarams ir tiems, kurie laikosi mitybos apribojimų. Graikų virtuvėje šiam patiekalui net yra atskiras pavadinimas - lahanorizo, kuris verčiamas kaip "kopūstai su ryžiais". Šis patiekalas taip pat yra puikus pyragų ir tortų įdaras.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
89 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kopūstų ryžiai Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus suberkite morkas ir dar 5 min. pakepinkite kartu.

Žingsnis 2

Kopūstų ryžiai Žingsnis 2
Troškinkite kopūstus ir grybus. Sudėkite grybus, kopūstus, svogūnus ir morkas, sumaišykite, išmaišykite keptuvę ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Žingsnis 3

Kopūstų ryžiai Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Į daržoves suberkite ryžius, vandenį ir druską, viską gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos