Publikavimo data: 2024-06-15
Korėjietiški baklažanai su imbieru
Iš baklažanų galima paruošti daug įvairių patiekalų. Baklažanai troškinami, kepami, naudojami šaltiems užkandžiams ir salotoms gaminti. Ši daržovė pirmiausia mėgstama dėl pikantiško skonio. Šiame recepte siūlome pasigaminti baklažanus korėjietiškai. Patiekalas gana paprastas. Jo pagrindą sudaro baklažanai, svogūnai, česnakai, imbieras ir prieskoniai. Tačiau jį galite padaryti ryškesnį ir skanesnį, jei pridėsite kitų daržovių, pavyzdžiui, paprikų ir morkų. Šis patiekalas bus puikus priedas prie mėsos ir bulvių.
Žingsnis 1
Nupjaukite baklažanų kotelius ir supjaustykite 1 cm pločio griežinėliais. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite česnaką ir imbiero šaknį. Nedideliame dubenyje sumaišykite vandenį, krakmolą, sojų padažą, imbierą, česnaką, cukranendrių cukrų, raudonuosius pipirus ir sezamų aliejų. Viską suplakite iki vientisos masės. Krakmolas turi visiškai ištirpti ir nepalikti gumulėlių.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kepkite svogūną, kol jis taps auksinis ir minkštas, 5 minutes ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite baklažanus. Kartu su svogūnais kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite padažą ant daržovių ir išmaišykite. Troškinkite baklažanus uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių. Baklažanų gabaliukai turi tapti minkšti ir pasidengti tirštu padažu. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Sudėkite baklažanus į lėkštę, pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir baltųjų sezamų sėklomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos