Publikavimo data: 2025-08-18
Korėjietiško stiliaus grybai su sezamo sėklomis
Sezamo grybai su korėjietiškomis sezamo sėklomis - neįprastai sūrus užkandis. Šį užkandį galima ruošti ne tik šventiniam pobūviui, bet ir įtraukti į dietinį valgiaraštį ar papildyti mitybą gavėnios metu. Užkandžiui paruošti reikės tik šviežių grybų, česnako, taip pat marinatui skirtų prieskonių ir prieskoninių žolelių. Marinavimas yra pagrindinis šio patiekalo gaminimo etapas, nes dėl marinato grybai įgauna nepakartojamą pikantišką skonį ir tampa dar skanesni.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite vandenį ir virkite grybus 15 minučių. Kai grybai išvirs, nusausinkite juos sietelyje, kad ištekėtų visas vanduo ir jie atvėstų.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame inde sumaišykite augalinį aliejų, sojų padažą, actą, cukrų ir druską pagal skonį. Nulupkite česnaką, išspauskite jį per presą arba sutarkuokite smulkia tarka. Į indą įdėkite lauro lapą, žoleles ir smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 4-5 minutes pakepinkite sezamo sėklas. Atvėsusius grybus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite marinatu, suberkite skrudintas sezamo sėklas ir išmaišykite. Dėkite grybus į šaldytuvą 12 valandų, kad gerai pasimarinuotų.
Kategorijos