Publikavimo data: 2024-06-16
Korėjietiškos morkos
Pikantiškos morkų salotos su česnakais ir augaliniu aliejumi dėl originalių prieskonių vadinamos korėjietiškomis morkomis. Prieskonių mišinio pagrindą sudaro maltos kalendros sėklos ir paprika. Paruošti salotas nėra sunku, tereikia specialia tarka sutarkuoti morkas, paruošti originalų padažą ir palikti salotas kelioms valandoms.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas ilgais plonais šiaudeliais. Tam naudokite specialią korėjietišką morkų tarką. Įberkite druskos ir kruopščiai maišykite rankomis apie 2 minutes, kad morkos pradėtų leisti sultis. Tada palikite tarkuotas morkas pastovėti dar 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Česnaką išspauskite per specialų presą arba smulkiai sukapokite peiliu. Iš morkų rankomis išspauskite skysčio perteklių. Suberkite cukrų, maltas kalendrų sėklas, papriką ir smulkintą česnaką ir kruopščiai išmaišykite medine mentele.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną, kol taps auksinės spalvos, tada išimkite svogūną skepetaite ir supilkite karštą aliejų ant morkų. Gerai išmaišykite, supilkite actą ir sandariai perkelkite morkas į švarų stiklainį. Uždenkite dangteliu ir kelias valandas padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos