Publikavimo data: 2024-09-17
Korėjietiškos žuvies salotos
Hae salotos iš marinuotos žuvies, nors kilusios iš Kinijos, išpopuliarėjo tik Korėjoje. Šios salotos unikalios tuo, kad žuvis termiškai neapdorojama, o tik marinuojama, todėl labai svarbu rinktis šviežią žuvį. Filė turi būti tanki. Paspaudus, įdubimas ant žuvies turėtų išsilyginti. Žuvies skerdena turi būti blizganti, o kvapas neturi būti aštrus. Paruošus salotas, jas reikia kelioms valandoms padėti į vėsią vietą ir leisti joms prisitraukti.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Silkę supjaustykite 1 cm storio juostelėmis. Žuvį 3-4 valandas marinuokite acto ir cukraus tirpale. Per šį laiką padėkite ją į šaldytuvą. Supjaustykite svogūnus. Sutarkuokite morkas šiaudeliais.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Lėkštėje sumaišykite marinuotą silkę, morkas, svogūnus. Salotas apšlakstykite augaliniu aliejumi ir įpilkite šiek tiek sojų padažo. Palikite salotas 2 valandas pasimarinuoti vėsioje vietoje.
Kategorijos