Košė "Družba" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Košė "Družba"

Košė "Draugystė" pagal šį receptą verdama su dviejų rūšių grūdais, puode, ant pieno. Praėjusiame amžiuje ji buvo labai populiari tarp sovietinių studentų. Jie dažnai ja pradėdavo dieną ir sakydavo, kad "vienoje lėkštėje ryžiai ir soros yra draugai". Iš čia ir kilo šios košės pavadinimas. Rusijoje merginos ją virdavo Agrafenos maudynių dieną. Jei košė pavykdavo, tai reiškė, kad merginai per metus seksis. Todėl mergaitės nuo vaikystės stengėsi išmokti virti košę iš ryžių ir sorų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Košė "Družba" Žingsnis 1
Paruoškite košę. Supilkite grūdus į puodą su verdančiu vandeniu. Palaukite 2-3 minutes, kol vanduo vėl užvirs. Nugriebkite putas. Sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių. Kai košė pradės tirštėti, supilkite pieną. Įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite. Maišydami užvirinkite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Sudėkite sviestą. Išmaišykite. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu. Palikite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos