Publikavimo data: 2024-04-08
Kvietinė košė orkaitėje
Rusijoje sorų košė buvo verdama orkaitėje. Iki bulvių atsiradimo ji buvo dažnas svečias ant kiekvienos šeimos stalo, nepriklausomai nuo materialinės gerovės lygio. Ji buvo vadinama "auksinių kruopų koše" ir buvo patiekiama ant stalo net šventinėmis progomis. Ji taip pat buvo verdama per Didįjį ir Kalėdų pasninką. Virta sorų košė puode su pienu. Aukštos kokybės sorų košė yra labai ryškios, sodrios geltonos spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite košę. Puode sumaišykite soras, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną ir išmaišykite. Neuždenkite dangčiu. Pašaukite į orkaitę 50 minučių. Išimkite puodą ir įdėkite sviesto. Grįžkite į orkaitę 10 minučių, kad susiformuotų auksinė plutelė.
Kategorijos