Publikavimo data: 2024-04-08
Sorų košė
Kad sorų košė būtų skani, rinkitės sodrios geltonos spalvos kruopas. Būtinai kruopščiai jas kurį laiką plaukite, kol nusausintas vanduo bus visiškai skaidrus. Tai būtina, kad skonis nebūtų kartus, o spalva viliojanti. Žingsnis po žingsnio pateiktame sorų košės recepte išdėstytas paprasčiausias klasikinis variantas, tačiau pabandykite eksperimentuoti gamindami, tada patiekalas gali tapti dar gardesnis.
Žingsnis 1
Sarit prosą. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir įberkite druskos. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, sudėkite kruopas ir sviestą.
Žingsnis 2
Išvirkite košę. Kai vanduo vėl užvirs, palaukite pusę minutės ir sumažinkite ugnį iki mažiausios įmanomos, uždengę puodą dangčiu. Jei kaitrą sumažinsite per stipriai, vanduo gali išvirti. Palikite košę virti 20-30 minučių, kol ji sugers likusį vandenį.
Kategorijos