Sorų košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Sorų košė

Kad sorų košė būtų skani, rinkitės sodrios geltonos spalvos kruopas. Būtinai kruopščiai jas kurį laiką plaukite, kol nusausintas vanduo bus visiškai skaidrus. Tai būtina, kad skonis nebūtų kartus, o spalva viliojanti. Žingsnis po žingsnio pateiktame sorų košės recepte išdėstytas paprasčiausias klasikinis variantas, tačiau pabandykite eksperimentuoti gamindami, tada patiekalas gali tapti dar gardesnis.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Sorų košė Žingsnis 1
Sarit prosą. Ant didelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir įberkite druskos. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, sudėkite kruopas ir sviestą.

Žingsnis 2

Sorų košė Žingsnis 2
Išvirkite košę. Kai vanduo vėl užvirs, palaukite pusę minutės ir sumažinkite ugnį iki mažiausios įmanomos, uždengę puodą dangčiu. Jei kaitrą sumažinsite per stipriai, vanduo gali išvirti. Palikite košę virti 20-30 minučių, kol ji sugers likusį vandenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, košė, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pusryčiai, sorų košė, receptų knyga, sorų košė ant pieno, košė ant pieno, košė ant vandens

Kategorijos