Publikavimo data: 2024-04-08
Sorų košė su moliūgais
Geriau rinktis mažus moliūgus - juos lengviau tvarkyti, o jų minkštimas dažnai būna sultingesnis. Mūsų žingsnis po žingsnio aprašomame sorų košės su moliūgu recepte košė bus verdama puode ant viryklės, todėl verta rinktis tokį su storesnėmis sienelėmis ir dugnu, kad niekas nesudegtų ir neprisviltų. Pagrindinė skanios košės su moliūgais ir soromis ant pieno paslaptis - kruopščiai nuplauti kruopas šaltame ir karštame vandenyje, kad visiškai atsikratytumėte kartaus skonio.
Žingsnis 1
Išvirkite soras ir moliūgus. Sudėkite moliūgą į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, dar porą minučių pakaitinkite, tada sudėkite kruopas ir išmaišykite. Virkite dar 15 minučių, kol soros sugers didžiąją dalį vandens, bet neleiskite košei sudegti. Nepamirškite nugriebti putų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įpilkite pieno. Supilkite pieną į puodą, sudėkite sviestą, druską ir pasirinktinai cukrų. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite košę dar 10-15 minučių, nepamiršdami pamaišyti. Neleiskite, kad košė taptų per tiršta, nes kruopos dar kurį laiką sugers pieną.
Žingsnis 3
Leiskite košei prisitraukti. Jei norite, įberkite sultenių, tada išjunkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu. Palikite pastovėti dar 15 minučių.
Kategorijos