Publikavimo data: 2024-04-08
Kviečių košė su pienu
Paruošti sorų košę ant pieno yra gana paprastas procesas, tačiau reikalaujantis atidumo ir šiek tiek laiko. Pirmiausia kruopas reikia gerai nuplauti, kad nebūtų kartaus skonio. Toliau verdant nereikėtų skubėti, kitaip košė bus ne trapi ir skani, o vandeninga ir nemaloni. Todėl apsišarvuokite kantrybe ir vadovaukitės žingsnis po žingsnio ant viryklės pateikiamu sorų košės receptu, kad gautumėte puikų rezultatą.
Žingsnis 1
Išvirkite kruopas. Supilkite kruopas į puodą ir užpilkite vandeniu ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite, kol beveik visas vanduo išgaruos arba bus sugertas. Nepamirškite nugriebti putų.
Žingsnis 2
Įpilkite pieno. Sumažinkite ugnį iki mažos, supilkite pieną, druską, cukrų ir išmaišykite. Virkite košę dar 20 minučių, nuolat maišydami, kad ji būtų tinkamos konsistencijos. Neleiskite, kad įsigertų visas pienas. Kai košė sutirštės, nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Prieš patiekiant į lėkštes, leiskite šiek tiek pastovėti.
Kategorijos