Publikavimo data: 2024-05-25
Košė su braškėmis, prieskoniais ir medumi
Skani ir neįprasta manų kruopų košė su braškėmis, prieskoniais ir medumi. Patiekalas būna švelnus, saldus, nuostabaus cinamono ir kardamono aromato. Tokia košė puikiai tinka pusryčiams. Pagrindinis košės paruošimo elementas - greitas manų kruopų supylimas ir nuolatinis maišymas. Taip neliks gumuliukų, o patiekalo tekstūra taps šilkinė. Tokia manų kruopų košė ne tik skani, bet ir atrodo apetitiškai. Todėl ji bus valgoma iki paskutinio šaukšto.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į nedidelį ąsotį arba puodą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Kai pienas bus karštas, sudėkite maltą cinamoną, kardamoną, medų, cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Pieną, medų ir prieskonius užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Nuolat maišydami lėtai supilkite manų kruopas. Jei mėgstate tirštą košę, įberkite dar 1 valgomąjį šaukštą manų kruopų. Virkite košę 5 minutes, kol sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti dar 5 minutes. Taip košė šiek tiek atvės, taps tirštesnė, o prieskoniai geriau atsiskleis.
Žingsnis 4
Nupjaukite braškių kotelius. Supjaustykite braškes plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Į lėkštes paskleiskite kruopų košę. Įdėkite sviesto ir uogų sirupo. Ant viršaus košę papuoškite braškėmis. Gero apetito!
Kategorijos