Kremas eklerams pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Kremas eklerams

Mažai kas žino, kokį kelią šis desertas turėjo nueiti, kad būtų vadinamas pyragu. Iš pradžių tai buvo pyragas, pavadintas "Duchesse". Pirmą kartą eklerai pasirodė tik XIX a. viduryje, kai prancūzų virėjas, remdamasis tuo pačiu pyragu, sukūrė nedidelį skanėstą. Pagrindinė eklerų sudedamoji dalis yra kremas, kuris puikiai dera su tešla. Norint paruošti klasikinį kremą eklerams, reikės pačių paprasčiausių produktų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kremas eklerams Žingsnis 1
Paruoškite mišinį būsimam kremui. Į puodą supilkite 300 ml pieno, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Likusį pieną supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų. Visus ingredientus gerai išmaišykite plaktuvu. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų.

Žingsnis 2

Kremas eklerams Žingsnis 2
Gautą mišinį dėkite virti. Supilkite karštą pieną į paruošimą, gerai išmaišydami būsimą kremą. Dubens turinį supilkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virimo metu kremą gerai išmaišykite, kitaip jis nebus vientisas. Mišinį užvirinkite ir virkite dar 1-2 minutes.

Žingsnis 3

Kremas eklerams Žingsnis 3
Baigti gaminti. Nukelkite puodą nuo ugnies ir gerai išmaišykite. Palikite grietinėlę atvėsti. Kai preparatas atvės, nedidelėmis porcijomis į jį sudėkite sviestą. Uždenkite kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos