Publikavimo data: 2024-05-20
Kremas eklerams
Mažai kas žino, kokį kelią šis desertas turėjo nueiti, kad būtų vadinamas pyragu. Iš pradžių tai buvo pyragas, pavadintas "Duchesse". Pirmą kartą eklerai pasirodė tik XIX a. viduryje, kai prancūzų virėjas, remdamasis tuo pačiu pyragu, sukūrė nedidelį skanėstą. Pagrindinė eklerų sudedamoji dalis yra kremas, kuris puikiai dera su tešla. Norint paruošti klasikinį kremą eklerams, reikės pačių paprasčiausių produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite mišinį būsimam kremui. Į puodą supilkite 300 ml pieno, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Likusį pieną supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų. Visus ingredientus gerai išmaišykite plaktuvu. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų.
Žingsnis 2
Gautą mišinį dėkite virti. Supilkite karštą pieną į paruošimą, gerai išmaišydami būsimą kremą. Dubens turinį supilkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virimo metu kremą gerai išmaišykite, kitaip jis nebus vientisas. Mišinį užvirinkite ir virkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Nukelkite puodą nuo ugnies ir gerai išmaišykite. Palikite grietinėlę atvėsti. Kai preparatas atvės, nedidelėmis porcijomis į jį sudėkite sviestą. Uždenkite kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos