Publikavimo data: 2024-06-15
Kremas "Plombiere" su sluoksniuota tešla
"Napoleonas" - tai apetitą žadinantis pyragas, pagamintas iš grietinėlės ir sluoksniuotos tešlos. Švelni grietinėlės tekstūra puikiai dera su šiek tiek sausa tešla, todėl sukuriama nuostabi pusiausvyra ir unikalus skonio derinys. Įdomu tai, kad patiekalas turi teigiamą poveikį sveikatai. Jame yra daug B grupės vitaminų, taip pat vertingų elementų: fosforo, kobalto ir mangano.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite miltuose ir sutarkuokite. Į dubenį supilkite actą, įmuškite kiaušinį ir pagal skonį įberkite druskos. Sudedamąsias dalis suplakite šakute ir supilkite į jas šaltą vandenį. Į miltus sudėkite tarkuoto sviesto ir kiaušinių mišinį ir užminkykite tešlą. Tada padalykite ją į 10 dalių, iškočiokite rutuliukus ir sudėkite į lėkštę. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir cukrų ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Karštą pieną supilkite į paruoštą mišinį ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į puodą ir vėl pastatykite ant ugnies. Kai mišinys sutirštės, nukelkite jį nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kol sviestas visiškai ištirps, tada uždenkite kremą maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tuo tarpu išplakite grietinėlę mikseriu, kol taps tiršta. Kai grietinėlė atvės, sumaišykite ją su kremu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius. Iš anksto įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Iš šaldytuvo išimkite atšaldytą tešlą. Pergamentinio popieriaus lakštą pabarstykite miltais, tada kiekvieną rutuliuką ant jo iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu. Naudokite lėkštę arba kepimo žiedą, kad tešla būtų lygi. Likusią tešlą surinkite į rutulį ir vėl iškočiokite, kad gautumėte papildomų pyragėlių. Paruoštą tešlą subadykite šakute. Dėkite pyragėlius į orkaitę 30-35 minutėms.
Žingsnis 4
Surinkite desertą. Atvėsinkite paruoštus pyragaičius. Tada paimkite serviravimo lėkštę, ant jos padėkite pirmąjį pyragą, patepkite jį kremu, tada dėkite kitą pyragą. Pakartokite veiksmus su visais pyragais, palikdami vieną pyragą papuošimui. Galiausiai kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Likusį tortą sutrinkite rankomis ir trupiniais apibarstykite tortą. Padėkite desertą į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Kategorijos