Publikavimo data: 2025-08-18
Kreminė bulvių košė
Mano specializacija.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Supjaustykite atsitiktinės formos gabalėliais. Į puodą įpilkite 2 litrus šalto vandens, virkite ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir atidarykite dangtį.
Žingsnis 2
Praėjus 30 minučių nuo virimo pradžios užvirinkite 250 mililitrų 2,5 % riebumo karvės pieno. Po 40 minučių nuo virimo pradžios patikrinkite bulvių tankį, peiliu bulves reikia pjaustyti švelniai, vandenį galima nusunkti.
Žingsnis 3
Į virtas bulves palaipsniui supilkite virintą pieną. Bulves galima sutrinti panardinamuoju trintuvu, tačiau mūsų šeimoje tradiciškai naudojame trintuvą.
Žingsnis 4
Kai visi gumulėliai bus susmulkinti, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite šaukštu. Patiekalas bus sotus ir minkštas.
Kategorijos